SLICELAB SPEARHEADS FURNITURE BETON GUNA TEKNOLOGI PERCETAKAN 3D

 

Studio desain eksperimen basis AS Slicelab geus ngembangkeun hiji méja beton novel ngagunakeun kapang dicitak 3D.

Sapotong jati artistik disebut Delicate Density Table, sarta eta ciri cairan, ampir tambahan-terestrial formulir.Beuratna dina 86kg sareng ukuran 1525 x 455 x 380mm, méja dibuang tina beton bodas, ngahalangan 'keseimbangan anu alus' antara bentuk estetika sareng kapadetan bahan anu fungsional pisan.Pausahaan embarked on proyék dina nawar ningali kumaha kumaha abstrak sarta detil beton bisa meunang bari tetep kaku struktural.

Slicelab nyerat, "Maksud tina proyék ieu nya éta pikeun nalungtik metode fabrikasi sareng kapang anyar pikeun bentuk beton anu rumit ku ngagunakeun percetakan 3D.Kalayan kamampuan beton pikeun nyandak bentuk naon waé, éta sami sami sareng kumaha gancangna prototyping tiasa ngahasilkeun ampir sagala géométri.Potensi ngahijikeun dua medium ieu katingali salaku kasempetan anu saé.

anyar4-1

Nyungsi kageulisan dina beton

Salaku bahan, beton gaduh kakuatan compressive anu luhur pisan, sahingga janten pilihan pikeun gedong sareng struktur arsitéktur anu nanggung beban.Nanging, éta ogé bahan anu rapuh pisan nalika dianggo pikeun nyiptakeun géométri anu langkung saé anu ngalaman seueur tegangan.

"Éksplorasi ieu diarahkeun kana pamahaman naon ambang minimal tina bentuk halus anu tiasa dilaksanakeun, sadayana bari ngajaga kapasitas kakuatan pinuh," nyerat perusahaan.

Kasaimbangan ieu disabetkeun nganggo kombinasi simulasi digital sareng téknologi optimasi struktural, anu nyababkeun géométri anu tos ditetepkeun anu ngagungkeun ngeunah sareng kakuatan anu luhur.Konci pikeun kasuksésan proyék nyaéta kabébasan géométri anu dipasihkeun ku percetakan 3D, anu leres-leres ngamungkinkeun tim pikeun neraskeun tanpa halangan dina cara kamungkinan struktural atanapi biaya produksi.

anyar4-2

A 23-bagian 3D kapang dicitak

Kusabab pigura tabel anu ageung, modél pikeun kapang anu dicitak 3D kedah direcah jadi 23 komponén individu.Masing-masing komponén ieu dioptimalkeun sareng berorientasi pikeun ngaminimalkeun pamakean struktur pangrojong salami ngawangun - gerakan anu bakal nyegerkeun prosés perakitan.Sakali dicitak, sadaya 23 bagian anu dihijikeun babarengan pikeun ngabentuk hiji kapang PLA tunggal, nu sorangan miboga beurat hearty of 30kg.

Slicelab ditambahkeun, "Ieu unparalleled dina téhnik nyieun kapang tradisional rutin ditempo sapanjang widang casting beton".

kapang ieu dirancang pikeun dieusi tibalik ka handap, jeung sapuluh suku akting salaku titik aksés ka rongga utama.Saluareun ngan betah-of-pamakéan, pilihan desain ngahaja ieu dijieun pikeun nyieun gradién dina tékstur méja beton.Sacara husus, strategi ensured yén gelembung hawa dina beton anu dugi ka underside tabel, ninggalkeun beungeut luhur bébas tina blemishes pikeun dua penampilan pisan kontras.

Sakali Delicate Density Table dileupaskeun tina kapangna, tim éta mendakan yén permukaan permukaan meniru garis lapisan tina casing anu dicitak FFF.Inten pad sanding baseuh ieu pamustunganana dipaké pikeun ngahontal Sheen eunteung-kawas.


waktos pos: Jun-23-2022